Jack of all Trades

Cum Vrei Să Fiu (Live în Quantic / 2019)

Blast from the past de povestit nepoților.

Cele mai mișto 9 minute din viețile noastre (That’s what she said). De la minutu’ 4 the magic starts to happen and we lov’ you all for that.

Acum 2 ani de zile am plecat la drum cu dorința de a compune piese care să fie cântate de public în serile de concert în care urma să ne întâlnim cu lumea. Pe 4 decembrie 2019 a fost prima dată când am simțit că muzica noastră a depășit bariera de compoziție muzicală care ne place numai nouă celor ce ne strangem la sală și cântăm împreună visând că într-o zi vom umple toate cluburile din țară, iar lumea va simți pe bune fiecare vers si fiecare linie a instrumentelor noastre. Asta înseamnă pentru noi muzica și asta am simțit că am reușit să facem pentru prima dată de când am pus mâna pe bețele de tobă, chitare sau microfoane.

You might call it a hobby, we call it full-time passion.

Nu e totul mereu fun, drugs and rock ‘n’ roll, dar recompensa sufleteasca finală este de 10 ori mai puternică decât orice greutate a obstacolelor întâlnite pe parcurs. Nu cred că ne-ai auzit niciodată văitându-ne și poate nici lăudându-ne de unii singuri, dar am vrea să știi că ce vezi în filmarea asta este realizat de o echipă restrânsă, o echipă căreia până în momentul de față i s-a dat o singură opțiune: să creeze propria industrie. Ne-am asumat-o și am simțit pe bune că am reușit în câțiva oameni, aceiași oameni care am plecat din orașele noastre fără niciun bagaj muzical relevant, doar cu piesele și artiștii pe care îi ascultam pe repeat. Orice know-how despre merch, comercializarea lui, promovare, PR, închiriere de local, stage management, intrări la radio-uri de nișă sau compoziție muzicală le-am învățat de unii singuri, iar nimeni nu ne va mai putea lua aceste lucruri înapoi vreodată.

“Existăm, iar lumea începe să creadă în piesele noastre” – Asta simțim și ăsta e mesajul pe care îl vei auzi atunci când ne vei întreba cum ne mai merge cu muzica.

N-am înțeles nici până azi de ce una dintre cele mai heavy piese ale noastre este mai apreciată față de altele mult mai soft având în vedere că publicul nostru nu este unul preponderent de metal. Poate că totul se întâmplă pentru că piesa trezește acel spirit, acel refuz de la resemnare, we’ll never know. Fiecare ascultător are cu totul și cu totul alt motiv pentru care apreciază muzica, tocmai d-aia, poate că ideea de public nici nu există și totul este despre fiecare dintre voi, luat separat, unul câte unul, despre tine, omul căruia nu apucăm niciodată să îți mulțumim indeajuns că alegi să faci parte din viețile noastre.

Suntem Jack of all Trades și ne-ai confirmat ce nici nu bănuiam. Asemănările nu-s chiar așa puține.

Streaming Platforms: https://song.link/i/1515547100

O trupă de rock alternativ din București aflată la granița dintre underground și mainstream, Jack of all Trades ia radio rock-ul de la începutul anilor 2000 și îl aduce în prezent, cu puternice influențe de hip-hop, post-rock și heavy metal.